Vi vet alle at utgivere på nettet tjener inntekter fra våre gratis gjentagelsesartikler. De plasserer betal-per-klikk-annonser på websiden som inneholder artikkelen, og annonsøren betaler dem når noen klikker på annonsen. De fleste bruker programmer som Google AdSense som automatisk identifiserer emnet for artikkelen og leverer en annonse relatert til det emnet.
Men visste du at utgivere kan gjøre en lignende ting i selve artikkelen? De kan gjøre et hvilket som helst ord i artikkelen din til en annonse! De bruker programmer som TextLinkads for å gjøre utvalgte mål nøkkelord til hyperkoblinger til annonsørens nettsted. Når en leser klikker på en lenke, åpnes annonsørens nettsted i samme vindu. Med andre ord, siden er ‘kapret’ og artikkelen din forsvinner!
Gispe! Som forfattere bruker vi mye tid på å planlegge og skrive innhold designet for å holde leserens oppmerksomhet. Vi burde sikkert fordømme noe som kaprer publikummet vårt?
Svaret på det spørsmålet er absolutt, “Nei!”
Som tung internettbruker er jeg personlig ikke tilhenger av tekstkoblingsannonser. Som forfatter av gratis gjentagelsesartikler synes jeg imidlertid de er flotte. Før jeg forklarer hvorfor, la oss imidlertid dekke noen grunnleggende …
Tekstlinkannonser – noen vanlige spørsmål
Som alle andre former for reklame, har tekstkoblingsannonser sine detractors. De vanligste spørsmålene som stilles er:
Spørsmål: Hvordan kan jeg se om det er en tekstkoblingsannonse?
A: Selv om tekstkoblingsannonser ser ut som tekstkoblinger, kan du identifisere dem veldig raskt bare ved å mousing (sveve) over dem. Når du svever over en tekstkoblingsannonse i omtrent et sekund, viser en popup detaljene om annonsøren og annonseinnholdet. Sjekk ut http://www.seochat.com/c/a/search-engine-news/microsoft-shopes-to-crush-google/1/ for noen eksempler.
Spørsmål: Er de etiske?
A: Tekstkoblingsannonser er mer skjult enn vanlige betal-per-klikk-annonser som Google AdWords. De ser ut som vanlige tekstkoblinger, men de hopper faktisk ikke der du forventer at de skal. For eksempel klikket jeg på en tekstkoblingsannonse med ankertekst “MSN” og forventer at det ville ta meg til MSNs søk, men i stedet tok det meg til nettstedet til en slags SEO -tjenesteleverandør. Som vi alle vet, er det ganske vanlig at folk lenker til nettstedet sitt ved å bruke ikke -relatert ankertekst. Det er alle tekstkoblingsannonser gjør. Så av natur er ikke tekstkoblingsannonser mer misvisende enn noen annen type lenke.
Spørsmål: Er de dårlige for nettet?
A: Når folk ikke kan stole på koblingene de klikker på, vil de ikke slutte å klikke? Vil ikke dette ha en skadelig effekt på den opplevde brukervennligheten på nettet? Jeg sa ovenfor at tekstkoblingsannonser ikke egentlig er mer misvisende av natur enn normale tekstkoblinger. I virkeligheten mistenker jeg imidlertid at de kan oppmuntre til den misvisende bruken av ankertekst, så i så måte tror jeg at de er skadelig for den opplevde brukervennligheten på nettet. Men gjør dette dem dårlige for nettet? Jeg tror ikke det. Jeg tror faktisk at deres samlede effekt vil være god. Ved å bringe flere annonsører (dvs. virksomheter) til nettet, gjør tekstkoblingsannonser til slutt nettet mer nyttig. Brukere vil raskt gjenkjenne tekstkoblingsannonser for hva de er og tilpasse.
Spørsmål: Er de effektive for annonsører?
A: Jeg kan ikke svare på det. Jeg har aldri brukt dem, så du må spørre noen som har det. Selvfølgelig kan du spørre et av selskapene som tilbyr tekstlink -annonseteknologi, men du vet allerede svaret deres …
Spørsmål: Vil de bli mer populære?
A: Nok en gang kan jeg ikke svare på det spørsmålet med noen autoritet. Men jeg har mistankene mine; Jeg mistenker at de vil bli mer populære, ganske enkelt fordi det er mange nettforlag der ute som er villige til å prøve programmer som tilbyr inntektsavkastning. Til syvende og sist henger populariteten til tekstkoblingsannonser hvor vellykkede de er for annonsører, ikke hvor godt likt de er blant brukerne.
Spørsmål: Kan jeg stoppe det som skjer med gjenopptrykk -artikkelen min?
A: Nei. Jeg tror at makt bare ligger hos forlaget. Selvfølgelig kan du forby det i dine retningslinjer for opptrykk, men det vil ganske enkelt begrense antall ganger artikkelen din er skrevet ut på nytt (følgelig begrenser henvisningstrafikken og lenkerens popularitet).
Konklusjon – Er noen av disse spørsmålene virkelig viktige for forfattere fra artikkelinnlevering?
Etter min ydmyke mening er svaret nok en gang “nei!” Som forfattere av opptrykk artikler, elsker vi Google Adsense -ordningen fordi det skaper et etterspørsel etter kvalitetsinnhold. Jo mer artikler av høy kvalitet en utgiver trykker på, jo høyere er nettstedet deres, jo større er trafikken, og jo mer tjener de på betal-per-klikk-annonsene på nettstedet deres. Som et resultat blir våre artikkelinnleveringer allment publisert, og vi bygger merkevarekjennskap, troverdighet, autoritet, henvisningstrafikk og – selvfølgelig – kobler popularitet (dvs. økt rangering).
Tekstkoblingsannonser er ikke annerledes. I likhet med Google -annonser oppfordrer de utgiveren til å skaffe seg mer høykvalitetsinnhold. Det er så enkelt.
“Men artikkelen min er kapret! Hva om leseren ikke kommer tilbake? ” Det er ingen som benekter at vi foretrekker å beholde leseren vår. Men de fleste lesere vet hvor “tilbake” -knappen er, så hvis artikkelen din er god nok, vil de være sikker på å klikke på den. Og hvis de ikke gjør det, har du i det minste den faste lenken tilbake til nettstedet ditt i bylinjen til artikkelen din. Og det er tross alt en av de store fordelene med innsending av artikkel, er det ikke?
Uansett, nok snakk. La oss se hvordan det hele utspiller seg.
Glad kapring!